2024-07-28
黎荃湾剩系识去大鸿辉食野,都唔知原来川龙街有幢野叫百悦坊,呢度成幢都系食肆,我地就简左烧烤堂食串烧。门面布置好高档,但餐牌价钱都唔贵,啤酒仲买一送一TIM,我地唔饮酒既,饮爆打香水柠檬茶都系32蚊杯,同出面d茶饮店差唔多价钱,怪不得爆晒场啦。☀️重点推介:❤️中切盐烧牛舌芯牛舌芯厚肉,爽脆,淡淡既咸味,恰到好处。❤️厚切盐烧牛舌拖罗牛舌拖罗爽脆弹牙,配上咸咸地既盐烧味,好鲜味。❤️盐烧A4宫崎和牛油脂分布均匀,口感一流。❤️糖不甩烧汤丸汤丸弹牙,甜味适中。❤️蜜糖烧菠萝菠萝大大件,清甜得黎又有微酸,好开胃。❤️鳗鱼炒饭份量多,价钱平,鳗鱼大大粒,性价比高。❤️蒜蓉烧蛏子蛏子好新鲜,鲜味弹牙,配埋蒜蓉粉丝好鲜味。❤️豚肉日本苹果卷豚肉包住苹果,外咸内酸甜,好特别。❤️爆打香水柠檬茶大大杯,香水柠檬好清香,酸酸甜甜好解腻。餐厅出餐好快,座位舒服,好适合朋友聚会,但记得book定位,因为太full。🍱餐厅:烧烤堂🏫地址:荃湾川龙街118号百悦坊12楼#荃湾 #荃湾好去处 #香港旅行 #香港美食 #食好西 #荃湾西 #串烧 #日本菜 #foodie #hongkongfood #hongkongtravel
☀️重点推介:
❤️中切盐烧牛舌芯
牛舌芯厚肉,爽脆,淡淡既咸味,恰到好处。
❤️厚切盐烧牛舌拖罗
牛舌拖罗爽脆弹牙,配上咸咸地既盐烧味,好鲜味。
❤️盐烧A4宫崎和牛
油脂分布均匀,口感一流。
❤️糖不甩烧汤丸
汤丸弹牙,甜味适中。
❤️蜜糖烧菠萝
菠萝大大件,清甜得黎又有微酸,好开胃。
❤️鳗鱼炒饭
份量多,价钱平,鳗鱼大大粒,性价比高。
❤️蒜蓉烧蛏子
蛏子好新鲜,鲜味弹牙,配埋蒜蓉粉丝好鲜味。
❤️豚肉日本苹果卷
豚肉包住苹果,外咸内酸甜,好特别。
❤️爆打香水柠檬茶
大大杯,香水柠檬好清香,酸酸甜甜好解腻。
🍱餐厅:烧烤堂
🏫地址:荃湾川龙街118号百悦坊12楼