2024-02-02 777 浏览
探险荃湾,会心一笑,揾到间素悦轩。内里风气热闹哄哄,几盏灯照得温馨又舒服。面条选择好多,我拣咗沙嗲汤底幼生面同三样配料,重未够喉,叫埋份新鲜炸薯片。尝过𠮶粉嫩色泽嘅南瓜汤,真系滋味,系咁滑咁甜,完全无得输。沙嗲汤底微辣,正中下怀,椰香四溢,重点料足,豆卜、素菇,食落咬落嘴感觉松软得嚟又有少少弹性,劲。要赞嘅系𠮶薯片,香脆得黎热辣辣嘅口感😍,加咗点椒盐,薄脆到喺呢度都听到声音,谂起啲薯片,口水直流。坐外边大排档咁,吹住自然风,味道似乎更加提升,对面嘅街坊笑嘻嘻咁同我哋打招呼——呢度真正系有香港嘅社区味道🌆。总结,素悦轩得闲去食,实在系梗系好抵食之选,以平民嘅眼光,呢度绝对值得再黎栈落。下次想试下佢哋素萝卜糕,睇落都好吸引!🤤🌿🥢