呢间上网见到人哋影嘅相好吸引,专食日本和牛😍🇯🇵。除咗可以散叫之外其实都仲有晚市套餐。价钱一啲都唔平,一于就等我哋帮大家试一试究竟得唔得。.📍和牛晚市套餐($888).🔸和牛沙律和牛口感柔软油润,加上淋咗胡麻酱嘅沙律其实都冇乜理由唔好食😍。.🔸和牛天妇罗和牛颜色红嫰,用紫苏叶包住再加上脆浆去炸。天妇罗薄脆,牛肉软嫰加上紫苏叶嘅独特香气🌿真系好好食。.🔸A5和牛鹅肝三文治净系睇卖相已经好吸引❣️,加埋金箔简直就系画龙点睛✨。面包松脆好香牛油味🧈,中间夹住A5和牛同鹅肝,入口柔软,好juicy但又唔会觉得好油腻,所有材料完全系融为一体。配上松脆嘅多士同真系好香口好好食😍❤️❤️❤️。.🔸话梅车厘茄车厘茄多汁带少少乳酸味,酸酸地又清爽用嚟清口腔好正。.🔸 A5和牛薄烧未烧之前已经睇到牛肉油脂分布均匀,雪花纹好靓❄️。一大片和牛肉质油润够晒香滑🤩,再配埋旁边香脆蒜片、葱花同蛋浆🧄🌱🐣就更加好味💯,好似返咗日本🇯🇵一样。同平日食铁板烧嘅和牛薄烧一样咁正🔥‼️.🔸肉食者一叠有齐四个部位🥩,包括牛脷、肩胛、牛西冷、三角位。牛舌:厚切有咬口,食落软滑好高质。肩胛、西冷:软嫰冇筋,都唔错。三角位:因为佢嘅脂肪比例高
📍和牛晚市套餐($888)
🔸和牛沙律
和牛沙律

🔸和牛天妇罗
和牛天妇罗

🔸A5和牛鹅肝三文治

🔸话梅车厘茄
车厘茄多汁带少少乳酸味,酸酸地又清爽用嚟清口腔好正。
话梅车厘茄

🔸 A5和牛薄烧

🔸肉食者
一叠有齐四个部位🥩,包括牛脷、肩胛、牛西冷、三角位。
牛舌:厚切有咬口,食落软滑好高质。
肩胛、西冷:软嫰冇筋,都唔错。
三角位:因为佢嘅脂肪比例高,所以口感都系最腍嘅,食落有好油润但系又唔会太腻,应该系我哋食过暂时最好味嘅三角位。
肉食者

🔸和牛樱花虾釜饭配面豉汤
成日觉得釜饭系日本版嘅煲仔饭🍲,煲底真系有饭焦,用上珍珠米饭粒饱满。伴以香蒜、樱花虾同舞蓉菇做点缀都唔错。不过跟住饭嘅和牛口感好韧好难咬开🥲,失望。
和牛樱花虾釜饭
面豉汤

最后甜品系香甜嘅王林苹果🍏同奶冻。奶冻质感杰身好浓厚,冇平时食𠮶啲咁水嫩,系个超浓缩版嘅奶冻。
甜品

食物分量会根据人数而有改变,每位$888 ,价钱好贵😳但系质素又的确系几高,同埋个餐每一道菜都真系有和牛🐃,啲肉嘅质素 唔错,份量一定够食有余。自问系肉食兽嘅话真系可以去试吓😻。
和牛沙律
和牛天妇罗