今日约左朋友I出尖沙嘴tea☕️,梗系要拣间特别d既cafe啦😉!尖沙嘴好多楼上cafe都好有特色,有位中意食环境既朋友👧🏻话呢间新开既cafe吾错,一于去试下啦👣!Cafe走小清新路线🌿,以木同草🌳为主题,好有大自然气息☀️啊!小妹为左影靓相📷,拣左有草地既tatami坐😇,不过d草地有少少吉🙃,著短裤/短裙既朋友要留意⚠️喇~窗边仲有其他座位既💁🏻~海鲜意大利饭($98):个risotto好creamy,充满忌廉同洋葱既香气👃🏻!里面仲有好多菇🍄添,口感一流👏🏻!虽然个饭吾算特别大份,但海鲜方面好足料😆,有2大只虾、青口同鱼。d虾🦐劲鲜甜爽口,好好味啊!青口味道都吾错👌🏻~不过小妹就觉得块鱼🐠有d腥...日本焙茶焦糖炖蛋($48):上菜既时候见到咁深色👀,小妹同朋友都即刻劲惊佢系伏😱。点知个炖蛋🥚食落好香滑,焙茶味仲好香浓添😋!上面既焦糖好得意😲,敲落去吾系硬既🤔,但食落又有脆脆地既感觉㖞😜!日本柚子拿破仑($58):呢个拿破仑卖相好精致✨,味道都几有惊喜😝~酥皮非常酥脆🤤,层次感丰富😌,仲好香牛油味添!里面既吉士酱充散发淡淡既柚子🍊味,酸酸甜甜好清新呢😄!玫瑰花茶(忘了价钱):食左咁多
窗边仲有其他座位既💁🏻~
海鲜意大利饭
日本柚子拿破仑
玫瑰花茶
玫瑰花茶(忘了价钱):食左咁多甜品都有少少腻🙈,饮返杯玫瑰花茶🌹就perfect喇💕!
2017-05-06
海鲜意大利饭