2024-01-25 670 浏览
今日就嚟到咗呢间食评上数不尽的好评食店,寻觅我亲眼见过既那款既精致小蛋糕。啱啱得闲既时候,就想嚟试下嘅花式多款口味蛋糕,话说佢哋个班兰椰香芒果麻薯蛋糕,份头质感够润口,搅拌到芒果酱同麻薯完美融合,真系食落口感柔软直顶靓仔😍。然后再试吓芋泥爆浆流心,淋落既芋泥每一啖都喺味蕾上爆发,流心既芋泥围绕喺口腔四周,顺滑得嚟带点醇香,真系得嚟又香又滑,好正!虽然个人对黑芝麻牛乳奶冻味道期望超高,但系佢哋既黑芝麻奶冻香浓度完全不负所望,一啖牛乳奶冻配埋香浓既黑芝麻,丝丝入扣,令人回味无穷。最后啲草莓百香果水晶珠,每一啖都令人惊喜连连。草莓酸甜适中,百香果忌廉带点微微既酸香,仲有啲Q弹弹既水晶珠,韧性十足,香甜又唔腻,整体食落真系爽口开怀!简直系味觉既飨宴啊!😋💖透过今次亲自试食,深深觉得呢度既蛋糕真系用心制作,每一口都食得出店家既匠心独运。会留意继续支持啦!👍