2018-08-14
草莓芝士奶蓋四季春($33)雖然價錢都唔平,不過真係夠大杯又幾好飲😍平時飲淨芝士奶蓋滯左可以試下水果味既芝士奶蓋!個草莓芝士奶蓋幾唔錯,士多啤梨味唔係好假個啲化學野溝出黎,係真係香士多啤梨味,真材實料,而且仲有士多啤梨果粒添架!🍓🍓 當堂fresh哂😛不過就略嫌士多啤梨味蓋過左芝士味,芝士味唔算好濃郁,但係都有芝士咸香同埋奶泡打得細滑🙌🏻真係幾好飲,一啲都唔覺得滯。飲過奶蓋就到茶底喇,茶底唔係好淡無茶味既茶,唔會飲到最後比啲冰溝淡哂。最後值得一提,成杯野都唔覺得太甜,等於一般台式飲品少甜,抵讚😍-我決定左要encore啦,好多野都想試 ,例如oero芝士奶蓋、海鹽芝士奶蓋、芝士芒果雪沙etc.. 🤤🤤🤤支持小店🤚🏻