2023-02-04
「草间弥生:一九四五年至今」展览馆系M+ 开幕,行完展馆就去左展馆底层既CURATOR Creative Cafe休息下CURATOR设有Printing Machine,可供客人随意打印图片在咖啡朱古力饮品或啤酒上,宜家只要购买 Artsy Print Coffee,就会送独家M+草间弥生波点图案环保杯套Artsy Print Coffee黎到睇草间弥生,当然拣个草间弥生print啦,拣左南瓜款,叫了Latte,因为Artsy print只可以叫冻的,个print真系好靓,奶泡好厚好绵,咖啡味亦都不错的,不过可能整print既关系,奶比例相对较多,饮完成杯都几饱焦糖香蕉慕丝蛋糕以草间弥生作品作灵感既蛋糕,同样有著草间弥生既波点,卖相都几靓,味道亦都无想像中咁甜室内座位好少,室外就有较多既高枱高櫈,不过攞住杯Artsy Print Coffee行出去室外个段路都真系几高难度,好彩我都安全达阵无倒泻,室外仲可以欣赏埋西九既景色,又有微微既海风,好chill呀
Artsy Print Coffee
焦糖香蕉慕丝蛋糕