2023-04-04
<📍元朗> 荒岛中的美食今日试左屋企附近新开既牛奶冰室,牛奶冰室我听就听得多,一向都有唔少好评,今次我就第一次黎试。⭐️酸菜鱼米线我自己本身好钟意食酸菜鱼,我第一时间见到有酸菜鱼,就即刻叫左😍。本来都无乜太大期望,始终都不能够同出面专门食酸菜鱼既比较,但最后结果却令我喜出望外。估唔到冰室既酸菜鱼都咁好食,条鱼好新鲜,鱼质够滑身,汤底呈奶白色,好鲜味,唔太辣又唔太酸,酸菜同辣椒既配合度,亦恰到好处,个汤又好饮,捞饭一定仲更加美味。酸菜鱼既份量亦都唔少,入面仲有配料包括:酸菜、芽菜、莴笋、本菇。好味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)⭐️黑糖牛乳凉粉冰我骤眼睇平均每枱都点左一杯哩款饮品,我就即刻点黎试下,果然非常之好饮😋 我叫左少冰少甜,所以唔会好甜。浓浓的黑糖混合牛奶既味道,感觉非常浓郁,但不会太甜腻,加埋凉粉,口感非常清爽又解渴,真系最适合炎炎既夏日必饮之选。好味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)整体而言,第一次去茶记点酸菜鱼,仲要咁好食,真系一个非常好既体验,餐厅仲有好多其他款既野食可以叫,一路食既过程中,听到隔离有唔少食客一边食一边话好好食,下次一定会再去,要试晒佢地其他菜式❤️推介指
酸菜鱼米线
⭐️酸菜鱼米线
好味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
黑糖牛乳凉粉冰
⭐️黑糖牛乳凉粉冰
好味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
推介指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)