2024-03-13
听讲荔枝角又开多左间宠物友善嘅台式餐厅,我呢个奴才梗系要过去帮我d主子探下路先喇🤭餐厅装修设计简约,以木系为主,店员亲切有礼,令人感觉放松。我地食左:🌟为食之选🌟既set ,$86@Set入面可以自选两款主菜+冷盘、饭同饮品,仲附送味噌汤同前菜◽️前菜系咸咸香香嘅紫菜豆芽◽️主菜✨秘制蕃茄牛腩 ✨ + $8半肥瘦既牛腩炆到好淋之余仲超级入味,酸甜既蕃茄香同浓郁既牛香完美配合,绝对送饭-流👍🏻✨古早味坑肉 ✨+ $8坑肉肥瘦适中,油而不腻,味道好似偏甜口嘅东坡肉咁☺️✨招牌腐乳盐酥鸡✨用左椒盐同腐乳调味既盐酥鸡炸到金黄酥脆,皮薄肉嫩,个阵腐乳咸香真系好有风味,令人回味!✨忌廉蟹肉饼两件✨金黄色既蟹肉饼外层香脆,入面系热辣辣、会爆出梨既幼滑忌廉◽️冷盘我地都系拣左糖心蛋;晶莹剔透既糖心蛋系种比较甜口既酱油味,入面既蛋黄仲系理想既膏状状态添!◽️饭✨日本酱油蛋拌饭 ✨+ $12酱油蛋系用左日本无菌蛋,味道甘甜,蛋味香浓,用嚟捞饭真系冇得输◽️饮品✨清爽菠萝梳打✨+ $22酸酸甜甜的,菠萝味好重,清爽醒神又开胃✨招牌茉莉奶白✨+ $18优雅既茉莉花茶香清新突出,有埋鲜牛奶既加持仲多左层奶滑感整体既用餐体
餐厅装修设计简约,以木系为主,店员亲切有礼,令人感觉放松。
我地食左:
🌟为食之选🌟既set ,$86@
◽️前菜
系咸咸香香嘅紫菜豆芽
◽️主菜
✨秘制蕃茄牛腩 ✨ + $8
✨古早味坑肉 ✨+ $8
坑肉肥瘦适中,油而不腻,味道好似偏甜口嘅东坡肉咁☺️
✨招牌腐乳盐酥鸡✨
✨忌廉蟹肉饼两件✨
金黄色既蟹肉饼外层香脆,入面系热辣辣、会爆出梨既幼滑忌廉
◽️冷盘
◽️饭
✨日本酱油蛋拌饭 ✨+ $12
◽️饮品
✨清爽菠萝梳打✨+ $22
酸酸甜甜的,菠萝味好重,清爽醒神又开胃
✨招牌茉莉奶白✨+ $18
优雅既茉莉花茶香清新突出,有埋鲜牛奶既加持仲多左层奶滑感
整体既用餐体验都感觉良好,下次要带埋主子过嚟打卡呢❗️
🟫梓沐村
📍荔枝角长沙湾道680号丽新商业中心1楼105A-B号舖