2021-10-02
一直以为D2 Place入面嘅西餐都系贵,但有日无意中揾到呢间餐厅🔍主要系食西餐同泰国菜,都系普通餐厅会见到嘅菜式lunch一百蚊都唔使就食到西餐😆仲要系黄店💛好可惜食第二次时先知佢地9月结业,希望佢哋有机会再开翻平日1点几去到已经见到餐厅full左,出面仲有唔少人排紧队最后等左十几分钟先有位。但第二次1点前去到就唔使等😗除左出餐,其他都系以自助形式运作,包括付款同拎水~~~🍟珍宝炸鱼薯条($88)🪄7.1/10本身冇谂住叫,但出面等位个阵见到炸鱼好大旧,跟住同朋友不约而同地话吸引想嗌😆块炸鱼差唔多有手掌咁大,都ok抵食炸浆唔厚,食落酥脆👍🏻鱼柳入味唔腥,而且冇雪味,点酱食简直一流(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢个餐配嘅薯条似系自己切再炸,而唔系入货.🍔软壳蟹蕃茄汉堡($83)🪄6.7/10个汉堡都几高身,所以都谂左下应该点食好😂不过对比其他两个,呢个餐少失望🥲因为我个碟只蟹就靓靓仔仔好完整,但同事果个系几旧手手脚脚拼埋一齐,所以更加难夹包一齐食🤨软壳蟹有啲油异味,都有少少腻,好彩个入面仲有大大块番茄同生菜balance🥬.🐂纽西兰肉眼扒配烧汁($98)🪄6.9/10味道正常发挥,虽然都算大块,但lu
主要系食西餐同泰国菜,都系普通餐厅会见到嘅菜式
lunch一百蚊都唔使就食到西餐😆仲要系黄店💛
好可惜食第二次时先知佢地9月结业,希望佢哋有机会再开翻
平日1点几去到已经见到餐厅full左,出面仲有唔少人排紧队
最后等左十几分钟先有位。但第二次1点前去到就唔使等😗
除左出餐,其他都系以自助形式运作,包括付款同拎水
~~~
🍟珍宝炸鱼薯条($88)🪄7.1/10
块炸鱼差唔多有手掌咁大,都ok抵食
炸浆唔厚,食落酥脆👍🏻
呢个餐配嘅薯条似系自己切再炸,而唔系入货
🍔软壳蟹蕃茄汉堡($83)🪄6.7/10
个汉堡都几高身,所以都谂左下应该点食好😂
不过对比其他两个,呢个餐少失望🥲
🐂纽西兰肉眼扒配烧汁($98)🪄6.9/10
味道正常发挥,虽然都算大块,但lunch黎讲少贵
薄嘅部分比较好食,有少少香口,但厚肉就偏硬😬
呢几个餐都有配薯条,但食个阵已经冻左,唔多脆
~~~
⭐️回头指数🌕🌕🌕🌑🌑
餐厅食物质素整体黎讲都ok,而且staff都好nice
好可惜佢地不获续租,又少咗一间黄店可以食啦