2024-07-10
因为成日去开MCL睇戏,发现开左呢间新餐厅,主打日系台式料理,咁就一于试试~因为都平日差唔多夜晚9点先去,人就唔算多,餐牌选择都好多~今次叫左足食之选(自选两款主食)$68-招牌腐乳 #盐酥鸡- #盐烧鲭鱼-日式酱油蛋拌饭(日本无箘蛋使用)+$12-百香果梳打 +$22盐酥鸡𠮶份量都足够嘅,可惜鸡肉炸得有少少干;鲭鱼方面就煎得啱啱好,入味嘅;酱油蛋拌饭睇都知道好食味,但个蛋唔算流心,拌埋酱油真系白饭小偷!百香果梳打都调得唔错,唔会酸都唔会特别甜,冻冻地好爽!为食之选(主食2款+1款冷盘)$78- #忌廉蟹肉饼-古早味坑肉 +$8-日式胡麻豆腐-轻芝士岩盐 #奶盖绿茶 +$18#忌廉蟹肉饼 炸得好香脆,蟹饼唔会比忌廉味覆盖;古早味坑肉应该就系卤水五花腩,卤得好入味,但系真系有少少高热量;日式和麻豆腐份量好大,我个人好喜欢呢一款冷盘,冻冻地好开胃;岩盐绿茶有超厚,超浓郁嘅奶盖配上清淡嘅绿茶,奶盖比较creamy,饭后甜品一流。餐厅其实都除咗饭之外有乌冬拣,如果唔想加钱嘅话其实都有白饭拣!另外如果觉得都系唔够食嘅话,都会仲有另外一个选择系可以嗌三个主食。餐厅仲有好多小食、甜品同饮品拣,无论一
今次叫左
足食之选(自选两款主食)$68
-招牌腐乳 #盐酥鸡
- #盐烧鲭鱼
-日式酱油蛋拌饭(日本无箘蛋使用)+$12
-百香果梳打 +$22
味,但个蛋唔算流心,拌埋酱油真系白饭小偷!
百香果梳打都调得唔错,唔会酸都唔会特别甜,冻冻地好爽!
- #忌廉蟹肉饼
-古早味坑肉 +$8
-日式胡麻豆腐
-轻芝士岩盐 #奶盖绿茶 +$18
餐厅其实都除咗饭之外有乌冬拣,如果唔想加钱嘅话其实都有白饭拣!另外如果觉得都系唔够食嘅话,都会仲有另外一个选择系可以嗌三个主食。餐厅仲有好多小食、甜品同饮品拣,无论一家大细黎定同朋友黎食饭都好多选择~😍