2022-05-30
限聚令放宽咗之后,终于可以成班朋友一齐出去食饭啦,最啱就梗系一齐食 comfort food 庆祝吓 🎉Texas Burger 系旺角荃湾都有分店,两间都选址商场内,虽然荔枝角分店开系工业大厦,不过隔离就系 D2 place,同样方便~店内环境宽敞,霓虹灯牌加上工业风装修 lunch 都已经觉得几好 feel,相信夜晚嚟感觉更正❣️-Lunch set 包左餐汤同饮品,是日系蘑菇汤,饮落粒粒蘑菇碎几足料。饮品就最大路柠茶柠水汽水等唔洗加钱,想试其他可以补少少钱转。-🔸大虾冬阴功意大利面 $138用上咗扁意粉挂汁能力颇高,冬阴功味道 ok,少少辣辣地。大虾弹牙之余口感特别(唔识形容但系是正面的😂),个人其实偏好呢种多于太爽嘅虾肉,私心加左少少分😛-🔸招牌德州烧烤牛肉芝士汉堡 $128brioche bun 微脆、牛肉系厚切、烟肉系我最爱嘅香口薄脆款,加上芝士、生菜、洋葱圈 and 重口味 bbq sauce 成件事💯薯条外脆内软,洒上左调味粉极度香口,点上茄酱就算系粗薯我都无办法 say no ⋯ 真心好食🥹-🔸Mini Platter 跟餐+$38有啲洋葱圈、一只鸡翼、一只鸡锤,虽然系
🔸大虾冬阴功意大利面 $138
🔸招牌德州烧烤牛肉芝士汉堡 $128
🔸Mini Platter 跟餐+$38
有啲洋葱圈、一只鸡翼、一只鸡锤,虽然系炸物都唔会太油腻
🔸Daily Dessert 跟餐+$28
是日为柠檬 muffin,口感比坊间面包舖买的松软,面层洒上咗柠檬糖浆及糖霜增加柠檬味和口感。所谓甜品虽看似简单以为 hea 9 你,食落就可以从细节感受到花左小心思唔系求其比件 muffin 交差就算,整体有小惊喜可以一试。
🍹焦糖奶茶
🍹蜜桃香橙特饮
总结:食物水准不错,特别推介 burger with fries,已经有啲挂住想 encore🥹
大虾冬阴功意大利面
Mini Patter