2022-11-22
朋友话带我去睇人打golf, 顺便食个午餐嘅semi buffet, 开头我以为系member only, 但原来任何人都可以入呢间餐厅食嘢👍 餐厅座位阔落而且有梳化凳选择❤️semi buffet: 沙律,汤任食,再有main course 加饮品semi buffet有四款沙律选择, 每样沙律我都有试过, 蕃茄水牛芝士沙律, 苹果薯仔沙律, 罗马生菜沙律, 杂菜沙律: 再配芝麻酱, 蓝芝士, 芝士碎, 脆面包糠, 自己搭配钟意嘅沙律❤️有餐汤选择:忌廉汤同黑松露忌廉汤我地两个都拣咗黑松露忌廉汤而且可以任配蒜蓉包, 黑松露忌廉汤:黑松味浓郁而且汤够creamy, 再配脆口嘅蒜蓉包简直一绝四款沙律我都有试晒, 所有沙律都鲜甜, 再配辣肉肠同 panama ham, 令到沙律层次再增加☺️黑松露risotto $148平时食黑松露risotto,通常都冇黑松露真身,通常系得黑松露酱, 呢度会见到黑松露真身,而且份量好多, 黑松露味够香浓, 而且risotto煮得嚟又唔会太淋, 忌廉汤香浓味十足轻煎美国顶级西冷扒配特龙红酒汁$238呢个西冷一定要试, 好味不单止系西冷,连旁边的配菜,厨师都好用心
有餐汤选择:忌廉汤同黑松露忌廉汤
☺️黑松露risotto $148
轻煎美国顶级西冷扒配特龙红酒汁$238
呢个西冷一定要试, 好味不单止系西冷,连旁边的配菜,厨师都好用心烹调, 所有配菜嘅煮法都大出本身嘅甜味, 而且薯条炸得金黄不肥腻, 西冷扒,我要七成熟厨师系完全做到❤️ 每啖咬落口都有浓浓嘅肉汁, 但又不会鞋口
店员讲系因为厨师嘅执著, 呢份执著系希望食客可以食到美味嘅食物, 我自己好钟意呢啲厨师, 因为天下间嘅美食,都系靠他们的巧手❤️
☺️ 蜜糖玫瑰茶
食完主菜同朋友叹番杯花茶,赏心乐事,再加上茶具很美,花茶温煮热度❤️
午餐semi buffet set
golf区才是member only. 餐厅不用做会员,值得下次带🐷🧒🏻来试❤️