2023-02-16 77 浏览
开在茘枝角碧海蓝天楼下的高质酒楼「御名园」对附近居民黎讲唔洗行出区外就有间咁高质嘅酒楼,真系好方便,饮茶食饭超级就脚,而且侍应态度超级好,令我呢个黎探朋友有跨区人士羡慕得流晒口水!真心希望自己屋企楼下都开返间分店!今日同朋友蒸咗条鱼,清蒸沙巴斑,超级新鲜嫩滑!熟度正合适,鱼肉紧实细腻,淋上豉油,非常好味!不得不赞佢哋今日炖汤—雪莲果椰皇炖竹丝鸡汤鲜香滋润!远远就闻到椰子香味,亦十分足料,竹丝鸡啖啖肉,十分滋补!黑豚叉烧皇,卖相讨好,味道比想像中质素仲高,表层蜜糖好易入口,肉质软冧入味,份量都算满足。瑶柱蛋白炒饭,大大一碟,有好多瑶柱,非常足料,份量都比出面其他餐厅多,饭粒够爽口。豆鼓鲮鱼油麦菜,食返个菜,营养均衡,卖相不出,入口爽脆。点咗个松化脆蛋散,炸至金黄色,入口处化。

不得不赞佢哋今日炖汤—雪莲果椰皇炖竹丝鸡汤

豆鼓鲮鱼油麦菜,食返个菜,营养均衡,卖相不出,入口爽脆。

点咗个松化脆蛋散,炸至金黄色,入口处化。