2023-08-14
🍟🍟🌭🌭星期六下午系荔枝角逛得耐,想揾间餐厅坐底食下下午茶,误打误撞发现到依间,地方宽敞,价钱亲民选择好多,即刻坐低入去慢慢简单单tea menu 都有29个餐,未计lunch menu同大menu 都可以order,真系花多眼乱烟三文鱼碎蛋沙律大牛角酥($40)听到大牛角酥已经好想食,攞起上手,系热辣辣架,咬落口好脆碎蛋沙律份量多,每啖都食到碎蛋👍🏻👍🏻👍🏻沙律亦好够冻,唔会俾牛角酥影响温度香脆拼盘crispy platter ($48)拼盘有炸鸡翼、薯条、蜜糖肠再配左鲜杂果沙律,炸鸡翼好热辣辣,似乎系即叫即炸,炸粉唔厚,薯条好脆好香口,肠仔唔系普通既煎蜜糖肠,反而加左蜜糖系面,甜甜地都唔错鲜杂果沙律另上,都好大份,而又好够冻,食完热食再食佢真系好夹薄荷鲜奶朱古力-热加大 (跟餐加$13)可能order左加大,所以外卖杯上虽然热辣辣,但薄荷味好多,系薄荷朱古力雪糕嘅味道,联想到清凉嘅感觉👍🏻👍🏻👍🏻
烟三文鱼碎蛋沙律大牛角酥($40)
听到大牛角酥已经好想食,攞起上手,系热辣辣架,咬落口好脆
香脆拼盘crispy platter ($48)
薄荷鲜奶朱古力-热加大 (跟餐加$13)
可能order左加大,所以外卖杯上