2023-06-11 83 浏览
荔枝角「Baron Cafe & Restaurant」,系一间食物选择丰富,而且味道出色嘅餐厅。首先我哋试嘅系香煎美式公司杂扒配黑椒汁。一望见呢道菜,真系食指大动。杂扒煎得啱啱好,外皮酥脆,入口即化。而随菜附上嘅黑椒汁,味道香浓,加上杂扒一起食,真系令人回味无穷。跟住我哋食嘅系惹味麻酱鸡丝台式猪肉汤乌冬。乌冬Q弹,麻酱鸡丝味道鲜美,配上台式猪肉汤,实在是绝配。我同我朋友食得好满足,如果下次再黎,一定会再叫。另一道菜系黑松露炒牛乳滑蛋配奶油脆猪,一开始我哋都觉得呢个配搭有啲特别,但一食之后就发现,原来呢个配搭好美味。黑松露嘅香味与滑蛋相融,再配上奶油脆猪,简直系味觉上嘅一场盛宴。讲到饮品,冻奶茶同热柠茶都清新可口。冻奶茶味道浓郁,热柠茶酸酸甜甜,清新解渴。我哋过程中,餐厅嘅服务都几好,店员好有礼貌,见到我哋有需要都会即刻帮忙。最后,我哋走嘅时候,个肚真系好满足,唔单止食物好味,而且份量都足够。有机会真系会再黎。

2023-06-10