2023-11-14 99 浏览
呢间小店好正!师傅系细节嘅造诣真系一流。佢系喺日本学艺嘅,所以制作嘢嘅心思都好足!小店系荔枝角美食广场内!我地选左美国肥牛牛肉丼加温泉蛋。师傅会拣最优质嘅肥牛牛肉,煮嘅时候火候把握得恰到好处,肉质鲜嫩多汁。加埋一个温泉蛋,蛋黄流出嚟嘅时候真系好香好美味!如果钟意食日吉列系列,师傅仲有日式厚切吉列黑豚猪扒汤乌冬。佢会拣黑豚猪扒,切咗之后再炸至金黄酥脆。师傅仲有特制嘅面豉酱配埋吉列黑豚肉一齐食真系好正!汤底就系用日式汤底熬煮出嚟嘅,好鲜甜好浓郁。加埋一碗热腾腾嘅乌冬面,真系又滋味又饱肚!如果想食小食,仲有日式薯仔沙律。会切碎薯仔同其他新鲜蔬菜,再用特制嘅和风酱汁拌匀。𠮶碟沙律色彩鲜艳,食落酸甜爽口,真系一道好开胃嘅前菜!另外,佢嘅可乐饼绝对值得一试。师傅会挑选最好嘅面包糠,撒喺饼上,再炸至金黄。每一口咬落去,外脆内软,一啖下去嘅猪扒滋味好浓郁,同埋佢配埋香浓嘅可乐汁,真系咁都叫人回味无穷!枝豆超抵食又好味!枝豆煮好再洒少少盐,带出啲豆嘅鲜甜味道。一啖落口,豆子爆裂开嘅瞬间,真系好有嚼劲!