2022-12-18 140 浏览
之前其实同朋友都试过一次,但系老公未食过就一于同佢试吓,上次系试酒嘅pairing,今次系听到朋友话要试,我觉得冇理由再食尝试紧Menu,咁就不如试佢嘅贵嘅菜单。于是我就觉得佢嘅贵嘅菜单,原来仲吸引过就咁单点。圣诞节来食都几好,不过听讲圣诞节都已经爆得几劲。先有荷兰希灵鱼,加上沙沙酱同夹荷兰青口,冇记错睇返啲相上次都食过,我觉得今次呢个前菜做得比上次更加出色。另外同样系荷兰肠,上次写咗今次唔讲太多了,一样咁好食,正。野生鳗鱼,六个钟烟熏下的效果真系不得了,加上了自家沙律酱,劲开胃,配上了那个阿根廷嘅白酒,虽然呢个系一个简单嘅wine pairing,但系我都觉得非常之完美。荷兰青口,基本上好多人都系见到呢个菜式,非常好彩今次呢一个Menu会有呢个嘢食,上次我已经好想食,但系当晚冇青口,意大利面包点上那个汁,粒粒都系饱满嘅青口。荷兰鳌虾加上一种特别的意粉,应该系我今晚觉得最好食嘅一个菜,其实当日厨师有介绍呢个意粉,不过我唔算太专业就唔记得咗啦,唔知点解有种好似risotto嘅感觉,鳌虾嘅虾味因为喺北极洋嘅关系𠮶种肉有一种特别嘅味道,好食。荷兰北海龙脷鱼真心一出场已经好正,个底有菠菜,之前

于是我就觉得佢嘅贵嘅菜单,原来仲吸引过就咁单点。

圣诞节来食都几好,不过听讲圣诞节都已经爆得几劲。

另外同样系荷兰肠,上次写咗今次唔讲太多了,一样咁好食,正。

荷兰北海龙脷鱼真心一出场已经好正,个底有菠菜,之前食过好多龙脷柳,但系都冇呢一个咁鲜甜。

美国安格斯牛,荷兰芝士同薯蓉,相对唯一今晚唔系用荷兰食材嘅菜式,安格斯牛相对无海鲜咁出色,但也算做得唔错,佢个薯条做得特别好食。

尾声佢嘅甜品系苹果批,感觉唔错,佢仲有个雪糕,会落去个苹果牌喺度都真系几夹,不过呢一度菜式应该唔系好关荷兰菜嘅事。

酒嘅pairing 你可以拣三杯四杯,由于听日返工唔想饮太多,所以三杯就算加埋酒大概因为都系千几蚊,有个咁靓嘅餐厅环境,我觉得真系唔算贵。