2023-05-13 182 浏览
其实都食过好几次,一直都无写食评。喺大埔交通方便嘅位置,假期嘅话经常都要等位,咁我梗系平日先黎啦。我写嘅时候已经无左我最爱嘅罗勒鸡肉扁意粉。值得一提,呢间嘅mocha都唔错。 荷兰松饼系呢间店嘅主打,大概都系将all day/ green day/ pasta放上baby pancake产生出黎嘅组合,我之前就成日食罗勒鸡肉长通粉配荷兰松饼(无错、就咁一个pasta同埋配baby pancake我都钟意,因为个鸡煎得好好食,可惜转左menu之后无左)。今次就叫左香辣虾咸蛋黄忌廉扭纹通粉配荷兰松饼 (dutch baby pancake)同埋薯条。 其实本身baby pancake都好香,再加上咸蛋黄嘅香,同埋有少少辣(真系少少),成个dish就几惹味。(谂谂下其实都有少少似食pizza) 薯条就正常发挥,不过不失咁啦。

薯条就正常发挥,不过不失咁啦。
香辣虾咸蛋黄忌廉扭纹通粉配荷兰松饼
香辣虾咸蛋黄忌廉扭纹通粉配荷兰松饼