2022-12-22 44 浏览
荃湾最近好多新开嘅ᴄᴀғᴇ,ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss ʙʏ ʀᴇᴀᴄᴛɪᴏɴ就系其中一间啦! 其实佢仲系ʀᴇᴀᴄᴛɪᴏɴ ᴄᴏғғᴇᴇ ʀᴏᴀsᴛᴇʀs嘅支线,ʀᴇᴀᴄᴛɪᴏɴ ᴄᴏғғᴇᴇ ʀᴏᴀsᴛᴇʀs本身主打咖啡烘焙,亦有提供意粉、多士等轻食,ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss ʙʏ ʀᴇᴀᴄᴛɪᴏɴ就主打荷兰松饼、汉堡等。.温泉蛋墨西哥辣肉酱扭纹通粉 配荷兰松饼 $88一场嚟到,一定要试下佢地嘅荷兰松饼,由于我哋食晚餐,所以就叫咗个饱肚感十足嘅辣肉酱扭纹通粉配荷兰松饼。墨西哥辣肉酱唔算好辣,咸咸地配上扭纹通粉同松饼啱啱好ʙᴀʟᴀɴᴄᴇ返。松饼内层口感较柔软,夹埋通粉食会有少少饱饱滞滞,不过整体味道不错,而且铸铁锅上,够晒热辣辣,啱晒最近天气食啦!.ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛汉堡配薯条 $123和牛汉堡味道正常发挥,入面有酸菜、蕃茄、紫洋葱、沙律菜等,配大蒜蛋黄酱,无太大惊喜。略嫌伴碟嘅薯条份量较少。.照烧鸡扒意大利三文治 $78ᴘᴀɴɪɴɪ入面嘅系烤鸡扒配照烧蛋黄酱,加埋青、紫椰菜,食落感觉清新,再配埋鸡扒上嘅紫菜丝有画龙点晴嘅感觉。.ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ $58最后仲叫咗个ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀ
温泉蛋墨西哥辣肉酱扭纹通粉 配荷兰松饼 $88
ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛汉堡配薯条 $123
照烧鸡扒意大利三文治 $78
ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ $58
最后仲叫咗个ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ完结是日晚餐,ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ略嫌唔够酒香,但忌廉打得都几幼滑,都唔错。整体味道不俗,份量适合女士们午餐或聚餐,价钱亦唔算贵,下次会想试下佢地嘅咖啡。值得一提嘅系,ᴍᴇɴᴜ唔算有太多选择,意粉同荷兰松饼嘅口味似乎一模一样,如果大家点餐时就要留意一下,避免叫到荷兰松饼同意粉都一样味。
温泉蛋墨西哥辣肉酱扭纹通粉 配荷兰松饼
ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛汉堡配薯条