想食港式美食嘅时候,就要试吓荷里活冰室,坐得十分舒服,加上灯光光猛,整个环境都好有feel。最先送上嚟既系芝士焗猪扒饭⬅️,猪扒滋味丰富,芝士的香味及焗的口感足以满足你的味蕾。整个猪扒都好扎实,口感丰富,好容易咬,实在好正呀👍🏽!接著就系西檬鸡配白饭⬅️。 鸡嘅肉质Q弹,无论是香气还是口感,都绝对系顶级。西柠的酸甜,与鲜嫩的鸡腿完美地融合在一起,令人食得好开胃😋。红豆冰⬅️的口感沉实入味,红豆煮得刚好,甜度也适适,上面铺上满满的冰砖,入口即化,每一口都充满了惊喜👍🏽👍🏽👍🏽!仲要介绍下荷里活冰室嘅杂果冰⬅️,饱满的果粒配上超凉爽既冰粒,每一口都有不同的口感,会令你越食越有味😁。呢度嘅食物量足味美,加上佢嘅环境舒适。下次再嚟长沙湾,我一定会再次选择荷里活冰室💪🏽。