2025-01-24
📍 Sake Hub{中环}收咗工之后梗系想放松一下!今日就同个朋友嚟到中环一间专系饮到日本不同地区或者区分嘅美酒🍷依家到嘅环境气氛就好似入咗去一个日本酒庄,成个环境都系比日本酒包围,好舒服✊除咗饮嘢之外,店内仲有其他小食,可以边饮边食,唔怕饿着个肚🤲🏻✨常锅岛依款酒系有三细杯,由最淡到甜,我哋会由透明杯饮到去红色杯,唔同酒都有不同嘅发挥!🍶山田锦米全米酒,米味比较清香,亦都系比较淡味嘅 所以会放喺第一杯👏🏻🍶红丁米 呢杯酒唔使饮,一闻都已经闻到好大浸苹果香,而且苹果香唔会喧宾夺主左红丁米既米香,饮落好清纯,果然放喺中间系冇错嘅👍🍶爱山 荔枝味会比较突出,亦都会比较甜,所以会放喺最后度饮。✨ 甘三粒米 雪女呢一杯酒好啱女仔饮,饮落菠萝味比较甜,后劲带有点酒香🥂不知不觉就会饮晒,而且原来仲系日本出名嘅雪女酒🍸三种不同味道嘅鸡串🐤全部烧得都好入味,而且鸡肉唔会嚡,系嫩滑嘅鸡肉🐔✨土匪鸡肉串比较似香辣🌶️✨冬阴功鸡串一啖鸡肉一啖酒,后劲会发挥到啲酒比较甜。✨沙嗲鸡肉串估唔到日本酒同香港嘅沙嗲鸡肉味道会咁夹!✨一口炸虾三文治三文治细细件 size同一口西多差唔多面包烘到好脆 食得出牛油查中间夹住
📍 Sake Hub{中环}
收咗工之后梗系想放松一下!
✨常锅岛
🍶山田锦米
🍶红丁米
🍶爱山
荔枝味会比较突出,亦都会比较甜,所以会放喺最后度饮。
✨ 甘三粒米 雪女
三种不同味道嘅鸡串🐤
全部烧得都好入味,而且鸡肉唔会嚡,系嫩滑嘅鸡肉🐔
✨土匪鸡肉串
比较似香辣🌶️
✨冬阴功鸡串
一啖鸡肉一啖酒,后劲会发挥到啲酒比较甜。
✨沙嗲鸡肉串
估唔到日本酒同香港嘅沙嗲鸡肉味道会咁夹!
✨一口炸虾三文治
三文治细细件 size同一口西多差唔多