2023-09-21
难得约到2个好朋友出嚟行街食饭,梗系要揾个靓地方食好西啦~ 知道最近好多KOL朋友都推介铜锣湾呢一间✨菊鮨~ 😁就去试下有几正先~店内装潢走木系风格,有卡位亦有两间VIP房~ 感觉私隐度高~ 一大班朋友嚟开party一定好正~午餐有12款选择~ 刚刚好生熟各6款~ 全部都好吸引😜 谂咗好耐~ 就拣咗以下呢三款:🐔盐烧鸡扒定食采用日本进口鸡扒~ 外皮烧至金黄香脆~ 由于中层脂肪比例唔多,肉质较瘦~ 啱晒注重健康嘅女士们呢~🥚温泉蛋香煎鹅肝饭绝对系邪恶之选!三大块入口即化的肥美鹅肝、再将温泉蛋、炸蒜片、香葱捞埋一齐食,🤭感觉实在太幸福了!🐟丰盛海鲜丼丼如其名,真的很丰盛呢! 共有7款鱼生(三文鱼、时令鱼两款、牡丹虾、带子、三文鱼籽、拖罗),平时我总会偏爱当中一两款的,呢度全部都咁新鲜好味!尤其系时令炙烧过的金目鲷都好有惊喜呢!全部套餐均附上渍物、沙律、蒸蛋及味噌汤~ 而呢度service都唔错、不时主动添茶~亦有推介餐厅及食材~食完一餐丰富美味嘅lunch绝对可以为忙碌的一天加添乐趣🤗各位铜锣湾出没既朋友仔又多一个好选择啦!
🐔盐烧鸡扒定食
注重健康嘅女士们呢~
🥚温泉蛋香煎鹅肝饭
🐟丰盛海鲜丼