2008-06-09
经朋友要求在此留下笔迹, 呀! 不是, 是污迹才对..............菜单上最贵的是甚么??不是每人一片嘅京烧羊肉, 不是每人数条嘅凉拌粉皮, 不是每人浅尝嘅担担面, 不是每人分得三份一小碗嘅菜炒饭, 亦不是食完唔记得食左嘅唔知乜野, 而是价值$140嘅.........比你估下先啦!!寻晚我地七个朋友去到这间令人会忆江南嘅地方食野, 打开餐牌, 原来江南真的不平凡, 侍应推介更超凡卓越, 经过精心细看后我地拣了一些出名同罕有价值双位数字嘅野, 野食来到, 更见不平凡, 不平凡的比例, 我指是价值同数值, 不平凡的也是我地能够技巧地分配每人都可以轻尝细腻, 真系很"细"腻。食完后等埋单, 正当我地研究去边度食晚饭, 正确是讲"饭后晚饭", 菜单来了, 一看, 再现不平凡, 菜单上最贵的是甚么?? 是令人一饮倍思亲嘅礼拜日和家人饮早茶嘅味道, 最平凡嘅茶, 不停冲淡嘅茶, 淡如水, 是多么的怀念, 怀念嘅又岂止茶楼嘅浓茶味, 更怀念茶楼茶钱嘅平凡价值, $140嘅茶, 不平凡的比例, 真的令人唔会唔忆江南了!
菜单上最贵的是甚么??