餐厅: 本原純素
资讯:

2022-03-01 187 浏览
本原纯素开咗一段时间,午市餐牌久唔久会转。餐厅以自助形式运作,由点餐、取餐到收拾都系顾客自己去做。个人觉得配菜同部分菜式味道偏浓,而且大部分嘅配菜都系偏辣 (即使餐牌上冇辣椒嘅标记)。Lunch menu (A-D可配自选前菜2款)A. 韩式粉丝伴野菜饭卷 配泡菜 (可走五辛) ($118)韩式粉丝好好食,口感烟韧,有麻油嘅香味,配料有红萝卜、大豆芽同唐芹。野菜饭卷嘅配料有just egg、青瓜、酸萝卜同红萝卜。泡菜只有辣味而食唔出其他嘅味,我个人唔太钟意食。D. 香菇素鲁肉饭 配盐酥杏鲍菇 ($108)素鲁肉酱味道偏咸,配多D饭黎食会比较好。盐酥菇外皮炸得薄而香脆。配菜: 韩式大豆芽、醋香云耳当日冇哂麻酱菠菜,所以就叫咗韩式大豆芽同醋香云耳。醋香云耳听个名以为好似陈醋云耳咁酸酸哋,点知食落味道偏辣同咸,完全冇醋嘅酸味,云耳布满红辣椒。韩式大豆芽味道正常,个人觉得都系辣咗少少。

Lunch menu (A-D可配自选前菜2款)

D. 香菇素鲁肉饭 配盐酥杏鲍菇 ($108)

配菜: 韩式大豆芽、醋香云耳

2022-02-04
午餐