2021-09-18 33 浏览
约左朋友突然好想食大摆档,去到朋友屋企位于新蒲岗锦荣街,见到佢楼下有间醉标泰粤小厨,个名好特别,企系出面见到有好多菜式,于是就决定入去试下,虽然装修简单,但系里面菜式繁多,见到菜单的价钱又唔贵,以为份量好细碟,点知我叫左两个人的份量,可以够四人用餐,简直好惊讶🙀,我叫左一份我最钟意食的白汤酸菜鱼,服务员💁送上时真系好激动,因见到好大碟又好吸引,我选择唔辣,里面d鱼肉无骨,肉质好滑好鲜味,真系超线好味😋,汤🥣底又岩我口味,食完总有好多汤我都打包返屋企,实在太好味😋,另外叫左一份潮式蚝饼,外层好香脆,蚝🦪仔又好多,好新鲜又鲜甜,所以唔系去大摆档都可以食到比大摆档更好味的菜式,另外叫左一碟蒜蓉粉丝开边蒸虾,粉丝吸收左d虾的鲜味,加上蒜蓉,味道真系顶呱呱👍,又有泰式串烧叫左安格斯一口牛,有一粒牛肉都好大块,可以选择辣唔辣,又叫左一份烧茄子🍆。菜式品种真系多,正价满三百又可以免费送货,八点后又可以打八折,真系一间多元化又抵食的醉标