大埔一向系我觅食嘅地方之一,今日去朋友屋企玩完之后,黎到呢间食串烧同烤鱼嘅餐厅一入座就见到三张大大嘅menu,有火锅有烤鱼有串烧有前菜有小食,又有特色饮品,好多嘢简,又样样都好想食系餐纸上面画咗想食嘅嘢之后,发现呢度好细心咁赠送咗手套同围巾,咁就唔怕整到件衫同手喇好快就上咗我地点嘅食物首先系口水鸡,本身我fd系比较怕辣既人,但系佢食呢个口水鸡都一啖接一啖。因为佢既辣唔系纯粹既辣,而系又香又辣,再加上少少甜,加上鸡好嫩滑,所以呢一碟超好食。最后连佢汁入面既所有配菜都要食晒先舍得食完 XD食口水鸡既期间,我地既水果茶到左喇,$48一渣,可以斟到4杯左右,好抵饮!水果茶既味道上,橙汁既成份较多,之后系柠檬既香,同埋百香果既酸甜,成个配搭好正呢。系小食入面我地简左呢碟炸饺子,$30有5只,大大粒既炸饺,好脆口,馅料好足  加上沙律酱黎食超正。跟住就到我地既主角串烧sssss!呢个系一口安格斯牛,最少要叫2串,所以就同fd一人一串喇。每一口都系大大粒既安格斯牛柳粒,最紧要系牛味好浓,加上肉质嫩,无筋。之后就系烤猪颈肉串,爽口既猪颈肉,都一样系2串起,所以就同fd一人一串。平时烧烤都钟意大量咁整金

好快就上咗我地点嘅食物

四川口水鸡

首先系口水鸡,本身我fd系比较怕辣既人,
但系佢食呢个口水鸡都一啖接一啖。

因为佢既辣唔系纯粹既辣,
而系又香又辣,再加上少少甜,
加上鸡好嫩滑,所以呢一碟超好食。

最后连佢汁入面既所有配菜都要食晒先舍得食完 XD

水果茶

食口水鸡既期间,我地既水果茶到左喇,
$48一渣,可以斟到4杯左右,好抵饮!

水果茶既味道上,橙汁既成份较多,
之后系柠檬既香,同埋百香果既酸甜,成个配搭好正呢。

炸饺子

系小食入面我地简左呢碟炸饺子,$30有5只,
大大粒既炸饺,好脆口,馅料好足

加上沙律酱黎食超正。

一口安格斯牛

跟住就到我地既主角串烧sssss!
呢个系一口安格斯牛,最少要叫2串,所以就同fd一人一串喇。

每一口都系大大粒既安格斯牛柳粒,
最紧要系牛味好浓,加上肉质嫩,无筋。

烤猪颈肉串

之后就系烤猪颈肉串,
爽口既猪颈肉,都一样系2串起,所以就同fd一人一串。

烤金菇

平时烧烤都钟意大量咁整金菇包!!

牛油+蒜蓉+金菇真系绝配,
呢度既金菇份量多、蒜蓉更加系满布系面,
所以超级好味!!

烤菠萝

食完金菇,又点少得烤波萝呢。
波萝烤完之后更加甜更多多汁,所以每次食烤串,
都必会叫烤波萝,谂起又想食喇!!

烤猪手

最后就系烤猪手 $40,有2旧,
好淋既猪手同大大块既猪皮,
好少系烤串既地方有得食,都几特别

总结黎讲,呢度地方大,而且款式多,值得一黎再黎,
如果下次再黎,会想食下呢度既烤鱼呢!
2019-10-20
四川口水鸡