2019-06-22 295 浏览
其实本身就只系返工黎食个饭,都系普通入左一间餐厅,无做资料搜集,无太大期望,又无打算写食评。但系,有头发,我就不得不写一写食评黎话下佢。其实出去出边餐厅食饭,我都好少食佢比嘅配住既菜,因为觉得餐厅通常会煮得唔好食。但系今次呢碗饭一拎上黎就发现,有一条头发,连住咗喺条菜入边。虽然我同职员讲咗之后,佢都话会换一碗俾我。但系好老实讲,佢亦都可能只系拎走左条头发,就俾返碗饭我,所以我本着费事麻烦嘅谂法,拎开左条菜就继续食。不过,我一齐食嘅朋友亦都话,佢条菜亦都好污糟,入面一层一层无咩点洗既样。而且其实撇开条菜,佢碗饭都一般般。我点嘅系盐酥鸡卤肉饭。佢嘅盐酥鸡,粉多个鸡,食起嚟个口感好一般,就系好多粉既感觉,差评。
但系,有头发,我就不得不写一写食评黎话下佢。