2020-03-20
😢疫情其实冇停过,所以到左weekend 都好惊去一d多人嘅地区。🙈但系又会有d要见嘅人,🧐所以最近都会去一d静d嘅区揾野食。今日同💫Jupiter 去食野,由于佢系附近番工,知道呢条街有一间🤔感觉几好嘅cafe,所以就黎左呢间食了。我地7点到左了,好似冇咩人咁,应该主要做附近居民生意。🤩过左一阵,就多左两、三枱,应该都几受欢迎。⭐️AglioE olio 🧄with Crab meat pasta🦀🌶呢个有点儿辣,我食唔到🙈。佢嘅🧄蒜味偏重。我觉得我点错左,因为我食唔到辣又麻麻地蒜味。但反观,如果有呢啲特别口味嘅人,就会好钟意食了。😂⭐️Smoked salmon & spinach risotto❤️我钟意呢一个!Risotto主要用左忌廉汁,配埋烟三文鱼,可以冲淡三文鱼嘅咸味。加左绿色嘅菠菜,卖相都好好,十分开胃。👍🏼⭐️Rose Lychee Soda🌹好靓啊,淡粉红色,上面再有几片玫瑰花瓣。入面有几粒原粒荔枝啊!⭐️Caffee Latte☕️心心拉花❤️
⭐️Rose Lychee Soda🌹
⭐️Caffee Latte☕️