2023-06-24 533 浏览
#搞串个pantry今次就去到天桥之城#荃湾 食嘢。呢度嘅天桥网络🌁真系四通八达,呢间餐厅🍽️都系靠天桥都去到嘅。餐厅以菠萝🍍为主题,有多种以菠萝做食材嘅餐点。今次我哋就嗌咗牛油果蟹子沙律包配炸薯条($62)🥑、手打牛肉汉堡配炸薯条($89)🍔、软雪糕菠萝包($32)🍦。两个汉堡嘅卖相望落一般般,面包望落唔够靓仔,生菜个样都有少少影响咗个卖相😕。牛肉汉堡食落口有啲干身,无乜酱汁,唔够juicy🫠。而个牛油果蟹子沙律包就好少少,多咗啲沙律酱🥗,但味道非常普通,感觉就系将沙律放入两块包中间。而雪糕菠萝包嘅包本身好硬好干,雪糕就普普通通。反而就建议嗌鲜菠萝茉莉冰茶🧉,嘢饮用上新鲜菠萝,饮落口好fresh,几好饮💕。汉堡店喺香港普遍价钱都较高,但呢度算系比较平😜,但质素就一般般🧐。大家有兴趣可以试下。
#搞串个pantry

2023-03-27