2021-09-06
每逢weekend都钟意周围去饮下咖啡,最近发现湾仔地铁站附近开咗间咖啡店,于是揾日去试下。餐厅门面比较细,平时好少行经呢边,所以都唔觉呢度有间咖啡店。除咗咖啡同茶之外,仲有多款三文治同沙律选择,中午时段更有意粉提供。细细樽嘅cold brew好得意点咗两杯Flat White,咖啡可以拣nutty或者fruity嘅豆,我咃拣咗每样一杯。咖啡味香浓,同奶味几平衡咖啡杯好靓好特别,原来系Loveramics出品真系菠萝包即点即制,等咗大概十分钟。菠萝包非常松软,表面微脆甜甜地好好味中间夹住大大圈新鲜菠萝同埋日式叉烧,菠萝香甜多汁,配埋软腍嘅日式叉烧味道好夹。食落有少少辣,原来沙律菜上有无花果辣酱,特别得嚟令味道更丰富整体嚟讲食物质素几好,菠萝包好味份量大,最重要系咖啡好饮。而且坐得舒服,小店座位唔多所以几静
细细樽嘅cold brew好得意