2015-11-17
星期六2:30pm, 拎220飞, 等左45mins左右就入座. (遇见朋友115飞, 1:30pm拎)好多人都等等下走左, 所以都算系快既, 而且order至送食物都好快, 同平时d茶记一样甘快手.新店, 当然干净整齐又够冷气, 而且日光好够.报完料, 讲返d食物先.芝士咸牛肉蛋多士 ($20) :同友人share. 烘底平均, 比一般既烘得深色同脆好多, 值得一赞系底同面都烘得一样甘脆.咸牛惹味, 而且就算夹左芝士都唔会太咸. 呢个配搭好丰富, 芝士蛋已经好正, 加埋咸牛, 够哂饱.招牌菠萝包 ($17) :个皮真系真系好脆, 不过系好明显焗耐d焗深色d, 紧系脆啦. (平时金黄色, 佢暗黄色)夹住蕃茄, 蛋, 厚牛油. 其实一黎到就好食, 唔系牛油溶好快, 食唔到个种厚牛油既口感.呢个包冇甘腻, 因为有蕃茄好清新. 去走左厚牛油既腻.肉眼筋, 鱼肉米线 ($27) :友人试左呢个米线, 仲有饮品. 所以我唔知好唔好. 但佢觉得 ok.我地好奇肉眼筋系咩黎, 都系猪既筋位. 个口感似猪颈肉但冇甘油腻.
新店, 当然干净整齐又够冷气, 而且日光好够.
报完料, 讲返d食物先.
呢个包冇甘腻, 因为有蕃茄好清新. 去走左厚牛油既腻.