2014-08-11 4430 浏览
Tony Wong 的名字很出名, 但就一次都未曾帮衬过他的饼店, 踫巧妹妹生日, 佢渴望 Tony Wong 的玫瑰花蛋糕很久, 便订了一个给她。蛋糕真的很美丽, 我订了一个紫色玫瑰花的, 打开盒后, 佢哋已忙个不停咁拍照, 拍拍吓突然有啲花瓣塌咗落唻, 唔怪之得要加干冰包啦 紫色既花瓣系用朱古力做, 都几甜~~ 洒咗白色糖霜, 甜上甜~~ 切开后, 可以食既部份只系得好少, 我拣咗朱古力慕丝做饼馅, 朱古力味好浓, 更加甜, 但有少少脆粒, 入口便冇咁漏, 即使咁甜, 都可以KO哂, 因为啲花瓣可以讲话完全冇乜人食过, 整个蛋糕可以食既部份都冇三份之一, 几百蚊买这个蛋糕, 一次便够了, 还是实际的好

2014-08-08
外卖自取