2023-11-19 378 浏览
今日去咗呢间以黑松露为主题嘅餐厅✨Dinner Set $1180以黑松露为主题嘅晚餐Welcome Drink🥂Champagne of the Day-酸度几高 易入口 开胃APPETIZER🐃Fassona Sirloin Beef Carpaccio & Alba Winter Black Truffle-牛肉他他好嫩口 好香肉味 摆盘好华丽 旁边系火箭菜等加强香味 加上芝士及即磨黑松露 松露gas味唔算重 有独有香味🧀Burrata 125gr, Asparagus & Alba Winter Black Truffle-呢款意大利牛奶芝士质地柔软 味道淡香 球体形状 加上嫩口芦笋及黑松露✨PASTA🧀Spaghetti 5 Cheese & Alba Winter Black Truffle-重芝士味嘅意粉 再加入招牌黑松露 食到一粒粒芝士粉黏口粉粉感觉 成个口都散发住芝士香 意粉有弹性🥓Bucatini Amatriciana Pork & Alba Winter Black Truffle-猪肉粒风干 咸香脆口 感觉好似食紧烧肉果层脆皮 意粉中间有窿 硬度适中✨MAIN
今日去咗呢间以黑松露为主题嘅餐厅

-酸度几高 易入口 开胃

APPETIZER

✨PASTA

✨MAIN
🐂250gr Fassona Beef Sirloin & Alba Winter Black Truffle
-牛扒多肉汁 肉韧度正常 配有4种特色酱汁 黑松露油 黑醋 柠檬蒜蓉 辣椒油

🐖Iberico Pork Loin & Alba Winter Black Truffle with Gorgonzola Cheese On Top
-猪里肌口感微弹 有强烈猪肉香味 肉汁多 面层有芝士丰富味道 摆放系铁板上保持温度

✨SIDE
Italian Garden Salad
Italian Roasted Potatoes
-炸薯粒好脆 唔油腻

✨DESSERT
Signature Dessert Tray
伏特加柠檬雪葩 泡芙 星形雪糕 黑松露特浓朱古力慕丝
-将伏特加倒入柠檬雪葩入面 清爽得嚟又带浓烈嘅酒醇 中和乸喉嘅感觉
-朱古力慕丝浓度几高 星形雪糕系罚莓及蓝莓味

总括嚟讲,相当丰富嘅一餐,色香味俱全👍🏻👍🏻