餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (家樂坊)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
《凑凑火锅‧茶憩 - 旺角家乐坊》天气凉番少少, 系时候去打边炉啦, 旺角特色既火锅店有好多,但如果要讲高质素d 既就一定要讲凑凑火锅啦, 餐厅系做高质素既台式火锅,店舖既装修、食材同饮品方面都比坊间既有水准,以为咁样食一餐会好贵?而家晚市既指定菜式都有做半价或套餐优惠, 我地去果日象拔蚌就做紧半价, 只需$178一份, 份量十足当日我系同位旧同事食饭,我哋要咗鸳鸯锅,昆布汤拼招牌麻辣锅,之后仲叫左好几款海觧、鲜肉等食品, 个人觉得餐厅呢度既海鲜大部份既质素好高,我地叫左个华丽海鲜拼盘乜都有的,所有海鲜都食得出好鲜同埋弹牙,我十分推介的👍🏻另外我哋一坐低,店员就送上一壶热嘅双柚爱玉茉香茶,净系闻都已经好香茉莉花味,我个人觉得解辣有啲帮助💁🏻‍♀️华丽海鲜拼盘个海鲜拼盘入边有鲍鱼、鳝片、生虾、带子同埋花甲,系两个人嘅份量,我就觉得海鲜本身新鲜嘅话配返清汤就最适合不过,所以我哋渌海鲜嘅时候主要都系用返昆布汤,鳝片切得薄身容易咬,食落肥美有油脂,而鲍鱼同带子嘅口感都系偏向弹牙,我谂6分钟左右就已经食得,咁多样嘢入面其实我最钟意系个花甲,直落冇沙,而且好鲜甜,所以之后我都再encore咗一份💁🏻
《凑凑火锅‧茶憩 - 旺角家乐坊》

💁🏻‍♀️华丽海鲜拼盘

💁🏻‍♀️猫爪虾滑

睇个Menu嘅时候见佢造型咁可爱,我哋都叫咗一份虾滑嚟试吓,佢嘅口感龙虾丸咁比较弹牙,里面食到有虾嘅肉粒,一份有六件,用嚟打卡一流

💁🏻‍♀️新鲜白鳝片

其实海鲜拼盘入面都已经有白鳝片,但系我哋觉得无论辣汤定系昆布汤煮都几好食,所以之后叫多咗一份,第二份个感觉更加肥美有肉地,食落有啲弹牙同埋好香鱼肉味,推介👍🏻

💁🏻‍♀️美国牛肩胛肉

今次拣嘅牛肩胛肉都算几肥美,睇得到佢有均匀嘅油花,但系又不失肉味,同埋咁多肉入边呢一款性价比最高,$158一客都几大份,两个人够晒食

💁🏻‍♀️毛肚

毛肚食落都算新鲜爽口,佢系用左无经漂染既黑柏叶,食落无血腥味同埋唔韧唔痴牙,喜欢爽脆口感的话会喜欢的

💁🏻‍♀️皇帝菜
平时好少打边炉食到皇帝菜,呢度会将菜叶同茎切开,我朋友话茎既部份好鲜嫩几好食

💁🏻‍♀️双柚爱玉茉莉冰沙

呢一个冰沙我见每一枱都会有的,应该系餐厅送俾惠顾嘅食客的,由于打边炉实会食到热辣辣,饮番杯冰沙解热解辣都适合不过

💁🏻‍♀️大红袍珍珠奶茶

另外不得不提佢哋呢度嘅大红袍珍珠奶茶真系好好饮,饮落好香茶味,个奶味唔会盖过咗茶香,唯一嘅不足系啲珍珠唔够烟靭,我个人觉得叫少甜个味道刚刚好
2024-09-23