2021-09-23
前排係網上見到一間好岩打卡既餐廳, 由於需要預約, 所以預先book位, book左之後餐廳會早2日再re-confirm返我, 打黎時都好有禮貌=]我係坐64K巴士入去, 一落車就已經到muse既門口, 雖然位置有d偏僻, 但係有巴士到都算OK。入到去真係好似去左另一個地方, 好唔似香港!! 絕對係遠離煩囂, 親督大自然既地方!環境好舒服, 仲有唔少人係到打緊卡!因為室內用膳有限時 (無記錯係1個半鐘)既關係, 我地快快叫左野食, 食左先, 之後職員話可以出去室外繼續慢慢影相XD我地叫左:黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 ($168)聽個名已經好吸引, 所以一望到就即刻決定要食, 可麗餅入面係生菜絲同千島沙律醬, 最上面放左2粒黑松露帶子同2隻蝦, 貌相好靚!味道幾好!!白酒青口意大利粉 ($148)超多青口白酒就唔算太重, 青口下面係白汁煙肉意粉, 味道幾好, 白汁都幾creamy多汁!唔好睇個碟好似好細, 意粉份量超多, 2個人都差d食唔哂!而且放左d花係上面, 同樣好靚!!Iced Matcha Espresso Latte $72抹茶咖啡幾重咖啡味, 貌相好靚!宇治抹茶紅豆沙冰
環境好舒服, 仲有唔少人係到打緊卡!
我地叫左:
黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 ($168)
味道幾好!!
白酒青口意大利粉 ($148)
唔好睇個碟好似好細, 意粉份量超多, 2個人都差d食唔哂!
而且放左d花係上面, 同樣好靚!!
抹茶咖啡幾重咖啡味, 貌相好靚!
宇治抹茶紅豆沙冰 $83
見到呢杯沙冰比佢嚇親, 因為超巨大, 而且好高。
因為怕會溶會跌哂落檯, 所以我影左2張就即刻飲左幾啖。
不過估唔到沙冰有金箔, 而且都唔少, 紅豆都係, 超多紅豆!!
抹茶紅豆沙冰唔會太甜, 幾好!
食物比想像中好, 唔係只係for人打卡, 環境食物同時都做得好好! 好難得!!
餐廳入面都好華麗, 暗黑高貴風格既裝修, 令人置身於外國般。
因為我地係最後一班客人, 所以可以影到無人既全景, 真係點影都禁靚!!