2022-10-11 35 浏览
最近转咗新工喺铜锣湾𠮶边返工,今日就约咗朋友去铜锣湾食好西庆祝一下,咁就上网拣咗呢间西餐厅餐厅格局唔算好大但阔落,灯光暗暗地,几有情调同几grand, 啱晒情侣嚟谈心或者朋友倾偈有lazy choice 包左前菜主菜同埋汤/甜品首先前菜有芝麻蟹肉沙律,啲蟹肉都几新鲜 呢个睇落去估吓系咩嚟?原来系胡麻清酒炙烧吞拿鱼,佢个边皮煎得几香,几新鲜味道特别,平时唔钟意食生嘅吞拿鱼都觉得唔错 主菜方面就叫咗个北海道带子蒜香意粉,五粒带子几足料又大粒,煎得几香口,咬落啱啱好唔韧,意粉好重蒜香味另一个主菜就系招法国慢煮黄油鸡,咬落充满肉汁,滑溜唔鞋个餐仲有甜品,呢个好似乳酪,有奶味又滑溜另一甜品自家制tiramisu,好特别,好少咁嘅摆盘,有好香浓嘅咖啡味,少少苦,但配埋上面饼干&cream岩岩好,好好味唔错既一餐
有lazy choice 包左前菜主菜同埋汤/甜品
首先前菜有芝麻蟹肉沙律,啲蟹肉都几新鲜
另一个主菜就系招法国慢煮黄油鸡,咬落充满肉汁,滑溜唔鞋
个餐仲有甜品,呢个好似乳酪,有奶味又滑溜

唔错既一餐
  • 胡麻清酒炙烧吞拿鱼