2023-02-23
好耐都冇同旧朋友聚餐,之前食黎食去系旺角尖沙咀,今次转场到大角咀!食完晚餐一定系食甜品,附近行左一圈,又serach左一圈揾到呢间,装修好有特色,成个场好简约好RAW,个气氛又黄金金,特别个厨房装修到好似冇特别装修过咁,好家的感觉!一行6人各自点唔同既野,因为有个消所以都系点左6款,但当日人手有限所以冇热款,只能点冻款,我地常见既、少见既糖水/甜品都有点,常见款例如芋圆、芒果、炖蛋好快就到,早到既有4个半都有影到大合照,但可惜等唔齐影唔到团体照。BTW点解系4个半呢?因为开心果心太软应该配乳酪雪糕加只甜筒仔,但出黎时只有心太软,等左好耐先补个盒仔雪糕要自己倒返落只碟度,同埋甜筒仔都冇跟雪糕上要追先再补回,但隔离枱就完整上齐,知道忙但个set咁样出就唔系咁ok啰。介绍返我点左既海盐焦糖爆谷香蕉木船,呢个压轴真系好压轴,靓到好似皇上出巡咁,成枱人疯狂影佢相,影完一大轮我终于可以食喇!卖相真系好吸引,成只木船摆得好丰盛,条蕉细细条仲有块焦糖贴住,味道非常夹,软同脆既组合好得意,爆谷都好好食唔怪得有得一桶桶咁买,仲有甜筒仔插住可以自制小甜筒拎住食,乳酪雪糕我自己觉得有D酸,可能食完甜野令到酸
介绍返我点左既海盐焦糖爆谷香蕉木船,呢个压轴真系好压轴,靓到好似皇上出巡咁,成枱人疯狂影佢相,影完一大轮我终于可以食喇!卖相真系好吸引,成只木船摆得好丰盛,条蕉细细条仲有块焦糖贴住,味道非常夹,软同脆既组合好得意,爆谷都好好食唔怪得有得一桶桶咁买,仲有甜筒仔插住可以自制小甜筒拎住食,乳酪雪糕我自己觉得有D酸,可能食完甜野令到酸度增加左, 整体上好满意,份量仲非常够,乳酪雪糕有2球架!
可以再返去食既店,一定会再同朋友去食。