2022-10-14
位于天后电气道嘅Mr. W即烘蛋糕主打手作特色蛋糕🥧每日新鲜系铺头工场做架,好新鲜。之前都介绍过佢哋嘅枣蓉同无花果蛋糕,而家就多咗几款口味,仲有好多款麻糬曲奇🍪买嚟送礼自私食都唔错😻😻适逢万圣节仲有限定曲奇添🎃红豆即烘蛋糕蛋糕夹有两层红豆蓉同红豆粒,既有粉粉地香甜嘅红豆蓉😗亦可以食到大大粒有咬口嘅红豆粒😬配上口感松软,甜度较低嘅蛋糕,味道平衡👍🏻👍🏻枣蓉即烘蛋糕呢度甫开业已经主打嘅招牌口味😉同其他古早味蛋糕店唔同,呢度用上养生嘅红枣,食落有咬口味道又清甜😋😋另一款招牌无花果我之前都有试过,酸酸咪咪都好食😛万圣节限定朱古力粒曲奇适逢10月份呢度推出咗万圣节限定嘅曲奇🤪classic嘅朱古力粒曲奇唧上南瓜造型,送比小朋友实好开心(其实送比大人都开心🤣)曲奇口感好松脆,有劲多香甜嘅朱古力粒。班兰椰香麻糬曲奇最新推出嘅口味,连menu都未有🤩未食已经闻到淡淡班兰香,有唔少椰丝,咬落表面松化内里少少软绵,入面有大大旧麻糬,好软糯😗😗人均消费:$70推介指数(10分为满分):7.5分
红豆即烘蛋糕
枣蓉即烘蛋糕