2022-10-30
/漫花灯火🇭🇰/#sa土瓜湾篇 #sa少女心系列➖➖➖<人气万花筒主题餐厅✨> ➖➖➖最近去左几多少女心主题嘅打卡餐厅~包括呢间bookmark 左几年嘅餐厅🥰由以前嘅大角咀搬咗去依家嘅土瓜湾记得一定要提早至少一个月预订啊✨可以系openrice 到book 呢! 打卡位系入口嘅隧道🤣有万花筒效果要通过神秘大门先入到去~ 之后店舖以糖果色为主调 大部分墙都系影相位 饮品食物嘅话都几igable 份量比预期中多~ 价钱稍贵 味道还可以😛店员都几nice 知我地唔知拣咩好嘅时候有逐一介绍😆👍🏻➖➖➖1️⃣ 自家制酥皮黑鱼籽牛油果烟三文鱼水牛芝士波波他他 $168 🌟呢个系appetiser 虽然我地调番转食左main 先但之后酥皮快都keep 到酥脆口感~入面有几层馅 分别系牛油果蓉、烟三文鱼、番茄茸✨仲有粒迷你size 嘅水牛芝士 整体感觉清新 无想像中油腻~➖➖➖2️⃣黑鱼籽面包蟹意大利饭 $228 价钱少贵 但饭嘅份量都多嘅 亦会食到丝丝蟹肉🫶🏻不过对我嚟讲 饭嘅口感偏硬实同埋有啲干🤣➖➖➖3️⃣潘朵拉盒子 延续 $168 每日限量供应✨ 卖相都好吸引😍本身以为系朱古力心太软 原
#sa土瓜湾篇 #sa少女心系列
<人气万花筒主题餐厅✨>
➖➖➖
最近去左几多少女心主题嘅打卡餐厅~
包括呢间bookmark 左几年嘅餐厅🥰
由以前嘅大角咀搬咗去依家嘅土瓜湾
记得一定要提早至少一个月预订啊✨
可以系openrice 到book 呢!
打卡位系入口嘅隧道🤣有万花筒效果
要通过神秘大门先入到去~
之后店舖以糖果色为主调
大部分墙都系影相位
饮品食物嘅话都几igable 份量比预期中多~
价钱稍贵 味道还可以😛
店员都几nice 知我地唔知拣咩好嘅时候
有逐一介绍😆👍🏻
呢个系appetiser 虽然我地调番转食左main 先
但之后酥皮快都keep 到酥脆口感~
整体感觉清新 无想像中油腻~
自家制酥皮黑鱼籽牛油果烟三文鱼水牛芝士波波他他
每日限量供应✨ 卖相都好吸引😍
本身以为系朱古力心太软
原来系竹炭曲奇盒
先用锤仔敲碎透明粉红色嘅糖
切开入面有黑芝麻mousse、彩色忌廉、迷你麻糬粒🥰 整体甜度适中
会食到几香芝麻味 麻糬粒口感软糯
另外竹炭曲奇盒几香口 不过偏硬啲