2022-01-27
黎大坑做野,下午同同事揾地方食lunch。见到呢间光猛,价钱又好似ok,就入去食。其实求其一餐,对我呢啲粗人,又唔会有太多要求既。最紧要快,啲野入到口同埋价钱清楚啲小麻烦。不过呢间就......我系几个同事入面最早落order既,点知另外两个啲野食都到左食紧,有个仲食哂了紧牙,我𠮶碟先黎。我之前见人地黎左我已经问我𠮶碟呢?呀姐就话整紧啦。我杯奶茶黎左,同事食左大半,我再问,呀姐都话整紧啦。到一个食完我再问,呀姐先话张单冇左,佢地部机问题㖞。(睇其他评论,佢地部机都好似有好耐问题)然后就话好快黎左碟饭。咁好啦,都要照食,哗~~~酸到呢~~~我就叫糖醋猪柳菜饭,食落呢就似咕噜猪柳饭,食左半碟就食唔落,早知唔白饭改菜饭。各位埋单要睇睇先计钱㖞,原来佢地系包豆浆,如果转冻热饮,一律加5蚊架,我叫左热奶茶,见到张单就写2杯冻奶茶,问呀姐先知系咁计,早知我都飮豆浆算,横掂冻热豆浆都系同价。我叫个饭就52,转菜饭加3蚊,饮品原来加5蚊,埋单就60蚊。呢间餐厅真系多乜谢,下次黎做野,尽可能都系睇其他餐厅算。
不过呢间就......
呢间餐厅真系多乜谢,下次黎做野,尽可能都系睇其他餐厅算。