2021-05-15
新开张,知道系by Texas Burger,我同另一半食过朗豪坊嘅Texas Burger都几钟意,开左间姐妹店系荃湾,假日过来放下电,由于假日Lunch Time,人龙未停过,walkin 要等大约一小时。环境有田园清新嘅感觉,加上有落地大玻璃对住荃湾街景,假日前来果真有好chill好relax嘅感觉。餐牌假日Lunch menu只有一张,Milkshake亦未有供应。Fish n Chips $128 份量同价格都成正比,炸鱼外层炸得啱啱好,脆口唔会太厚,鱼肉唔老,薯条系我最钟意嘅粗薯。Carr Valley Beef Burger $138 既然系Texas Burger嘅姐妹店,一定要叫Burger。牛肉仲带点粉嫩,肉味浓有肉汁且松化,芝士唔会抢去味道,必点!Dirty / Flat White 餐+$25 本身想嗌milkshake,由于未有供应就两杯都拣左咖啡。Dirty系好多间cafe都系我必点嘅咖啡,渐变必定要有,至于入口都睇滑唔滑,呢到都做到,奶味偏重一点。Flat White有少少咸味,未知系落错咗嘢定点。总括而言,我好钟意呢到嘅环境,用餐望住大玻璃觉得好放松,
环境 有田园清新嘅感觉,加上有落地大玻璃对住荃湾街景,假日前来果真有好chill好relax嘅感觉。
餐牌 假日Lunch menu只有一张,Milkshake亦未有供应。
Fish n Chips $128
Carr Valley Beef Burger $138
总括而言,我好钟意呢到嘅环境,用餐望住大玻璃觉得好放松,令我谂起以前系澳洲假日去Cafe咁,希望下次再嚟咖啡会有进步!