2019-02-03
第一次黎食呢间,太子旺角都有好多选择不过未食过就黎试下啦,结果好失望,落差大,而且价钱贵。。。腊味炒饭。不太好,虽然炒饭唔算好多油都算干爽但问题系唔够腊味既味道,本身味道都太淡,腊味太少太细粒,唔系想像中既味道。野菌豆腐,还可,同红烧豆腐唔同叫法,呢个𩠌去到边都应该可以接受,想整得唔好食都几难,所以无特别。一字骨,普通,味道没有特别。不过真系好多骨又少肉所以就唔太喜欢了。咕噜骨,普通,一上菜就再用火烧著热著,只系呢个方式特别,不过唔够酸所以唔太得。海鲜汤,唔太得。汤内都有菜同野菌,份量一般不过海鲜就真系没有咁济了,而且汤有点点苦,但又唔知点解,唔知系海鲜影响定其他因素了,所以唔岩我了。开边蒸海虾,呢个真系好唔抵,接近二百蚊但数量少之余,虾又细只,口感又唔太得,虾肉林得济,觉得好唔抵。总结唔抵,味道唔得,无下次。
总结
唔抵,味道唔得,无下次。