2002-11-07
可能经济低迷,又或是呢间餐厅o既老细有要求,系士丹顿街一带呢度都算系最落力兜客o既一间餐厅。每每有人o系餐厅外面睇menu,waiter都会落足嘴头主动游说;而我,就系其中一个俾佢成机拉o左入去o既客人。至于食物方面,我地冇叫到二百零蚊o既set dinner。想叫鹅肝,但系卖晒;卒之叫o左龙虾汤、磨菇汤、芒果大虾沙律、大磨菇同一客烧羊扒。个龙虾汤OK啦,不过唔够酒味;磨菇汤就唔错,好fresh。至于个芒果沙律,portion细一D,冇乜特别,但系个dressing就好好味!烧羊扒都及格,可惜外层铺o左太多黑椒,完全盖过D羊鲜味。正当我们准备埋单o既时候,waiter忽然古古惑惑响度set table;啊!原来有Tiramisu送。味道都唔错o丫,够酒味同cheese味。睇o黎,E家D食肆真系花多o左心机去留客o播!