2022-07-03
身为一个croissant 嘅爱好者,其实之前已经bookmark左呢间餐厅~因为好想试佢个龙虾汤牛角包🥰 然后最近,我终于的起心肝去𠮶度试一试佢lu~🦞龙虾汤牛角包🥐 $58佢个牛角包外皮都真系几脆口,质地方面真系外脆内软,同埋成个包体都好有牛油味,不过就完全唔觉得油腻😋 切左落去之后,啲龙虾汤又真系流出嚟嘅🤤 个龙虾汤又真系好够龙虾味,而且咸味唔会过重,饮落都唔会似味精汤~同埋佢唔会太水,系比普通汤杰身少少~我朋友同我都觉得好似饮紧酥皮龙虾汤咁但有啲surprised 嘅系即使我影左好耐相,佢都无变到好冻,而入面嘅汤都仲keep到热热地,真心值得赞🤩🍎苹果黑毛猪腩Tapas🐽 $106老实讲我真系好少食tapas,我谂真系3次内~不过朋友想试所以就叫左~ 首先黑毛猪腩系似靓嘅五花肉~肉质层次分明而且外皮真系烧得好香脆😍 块黑毛猪就算无sauce都唔会太干,食落去都几香猪油味🤤 成个dish都好开胃,苹果片够香苹果味又爽脆, 而且下面块toast选用左谷麦面包,既健康又好香谷麦味~中间就有紫椰菜加沙律酱,成个combination都好fresh~🐮美国顶级牛腹扒配香煎鹅肝🥩 $268
🦞龙虾汤牛角包🥐 $58
🍎苹果黑毛猪腩Tapas🐽 $106
🐮美国顶级牛腹扒配香煎鹅肝🥩 $268
呢个我系见到隔离台叫我先叫嘅🤣因为我觉得个摆盘同啲🐮🐮好靓好吸引🤩
牛腹扒有4块~觉得生熟程度啱啱好,因为佢又无生到切落去有血水,但又做到肉质鲜嫩嘅口感🥰 重点系!牛味够哂重,真系劲啱我呢啲牛魔王去食😍酱汁方面,有南瓜汁、蒜蓉汁同芥末酱~讲真我真系第一次食牛扒系蘸南瓜汁🎃!意外地唔奇怪㖞~佢个南瓜汁系几fresh几香甜同creamy,好似喺日本饮𠮶啲南瓜忌廉冻汤咁,其实match埋一齐又唔奇怪,味道都唔错~
而鹅肝都煎得够哂香,啲鹅肝油出哂黎🤤 而且都几酥下(我系钟意食重酥味嘅鹅肝🙈)
🖤Storm Rider笑看风云🗻 $50
呢个真系全晚最有惊喜!🤩 首先个样已经igable 啦~成个烧㶶咗嘅富士山咁🤣 第一下饮落去,真系同普通espresso无分别~但系摆左一阵再饮就真系两个世界😝 杯野饮变得甜甜地,而饮落去系似fruity 嘅咖啡,所以真系饮到有几香酸果味~ 然后啲奶泡又溶左落去杯野饮度,所以都变得好香奶味,一啲都唔苦~另一个重点系- 呢杯野饮令我真系试到到底竹炭/活性炭到底系咩味道!呢杯野饮真系有好浓嘅竹炭味啊😆
佢仲有好多特色流心牛角包我都好想试~同埋其他野食质素都几好🥰同埋环境都唔错,几有格调,啱哂闺蜜/情侣去谈心啊~