2018-02-23 278 浏览
讲真,真系劲耐冇食过葡国餐,以前想食我就过大海,但系近年已经好少去啦!太多人啦!早排上网揾下有边间喺香港嘅葡国菜,就俾我揾到佢,通常我嘅直觉都几准,我觉得呢间应该系唔错嘅(笑)餐厅都几大又坐得舒服,我地book左位所以去到唔洗等就入座,想赞下佢地嘅服务,真系几好㖞☆ 点完菜好快就送上面包,其实我觉得普通面包啫,点知一拎上手。。哗,热㗎,仲系外脆内软嘅猪仔包,个牛油系蒜蓉牛油添,岩哂我胃口(笑)赞 ♡平日不爱鱼,怕腥,但朋友想试沙甸鱼,我都奉陪,腥嘅话咪俾埋朋友食啰(爆)点知。。又出奇地我食到入口,唧左柠檬汁又唔太觉得好腥,P.S.我只食左鱼背脊肉,鱼肚位置。。。no, thanks啦!今次某程度上我系冲住呢个爆芝马介休黎嘅,一上台我已经异常兴奋,好心急不顾仪态咁起动,切开果下都仲好开心,但食左两啖觉得。。点解冇乜马介休味,唔通芝士味抢左? 又唔系吖,芝士味都好淡㖞,整体黎讲只系个炸薯波。大虾沙律啲虾好正吖,爽弹嘅口感,就算有粉浆都唔系厚,冇炸到油淋淋,配埋醋沙律,好开胃吖。最后就系呢个乳猪仔啦,我地系2人份量,记得booking时要预订埋呀!真心。。一定要食只猪,皮脆肉香又嫩又juic

最后就系呢个乳猪仔啦,我地系2人份量,记得booking时要预订埋呀!真心。。一定要食只猪,皮脆肉香又嫩又juicy,我好屎忽鬼咁片左块皮黎食,再食肉,佢嘅香草腌料有点小浓,但可接受的,块皮系脆,唔系脆到薯片咁干哂,连住啲脂肪食香到呢…而家又想食啦(爆)不过好彩我地冇单点肥仔炒饭,其实似西炒饭有提子干,唔难食嘅,但唔至于一定要食啰 ! 为左块猪我会再黎嘅(笑)