2012-01-29
讲左好耐要食既葡国菜实现了~ 好开心的喔~好彩book 左台, 是日full house虽然正值新年时节, 但lunch set 依旧任选餐牌上既appetizer + main + dessert + coffee/tea = HK$158+10% service charge用呢个价钱食到夜晚dinner 既野食(at least >$300)真在好吸引点了个新item 既葡式salad 有说呢度既烧猪肘好好味但由于新年已经食左好多肥腻野所以都系叫个烧猪份量少d 既salad, 就可以一尝好评如潮既dish~果然不负众望, 真系好好味~烧猪肘入口爽口弹牙, 而且好入味, 一d 都唔会觉得肥腻, 仲好好赵口tim 用一个砵仔盛载, 保存左好香既猪肉味唔好睇小呢个砵仔既份量, 入面放左好多薯仔同猪肉比例系一比一之余仲可以系食饱人, 食唔晒炆猪肉好入味... 同juicy…好难得一间餐厅既海班lunch set 可以系咁肉厚同大旧煎得香脆仲啖啖肉, 呢个口感好幸福柠檬汁系随自己喜好而下放, 配埋柠檬汁既煎海班令人觉得好清新大大旧既葡国鸡, 又都系用砵仔盛载, 饭粒分明期待已久既甜
好彩book 左台, 是日full house
虽然正值新年时节, 但lunch set 依旧
用呢个价钱食到夜晚dinner 既野食(at least >$300)真在好吸引 点了个新item 既葡式salad
有说呢度既烧猪肘好好味
但由于新年已经食左好多肥腻野
果然不负众望, 真系好好味~
唔好睇小呢个砵仔既份量, 入面放左好多薯仔同猪肉
比例系一比一之余仲可以系食饱人, 食唔晒
炆猪肉好入味... 同juicy… 好难得一间餐厅既海班lunch set 可以系咁肉厚同大旧
煎得香脆仲啖啖肉, 呢个口感好幸福
柠檬汁系随自己喜好而下放, 配埋柠檬汁既煎海班令人觉得好清新 大大旧既葡国鸡, 又都系用砵仔盛载, 饭粒分明
期待已久既甜品环节终于出场!!
紧张的睇睇葡式甜品是甚么的一个境况 酸酸的好清新怡人, 好多生果粒令到口感好丰富 够晒creamy, 好滑身得黎唔系好甜, 正! 冧酒提子味道其实几讨好的
不过之前睇menu 既时候系expect 有Almond biscuit 但turn out 系无既
既无Almond 味道亦无biscuit, 究竟点解会有呢个名呢!
不过呢个dessert 唔错既~ 好香既椰子香, 仲有d 椰子丝~
食唔到Almond 但有椰子
最后有好香浓咖啡作完美句点, 一乐也!~
祝大家新年快乐