2021-09-24
呢间位于葵广地下既米线店成日经过都见到,佢地个下午茶套餐仲好抵食咁,而且下午茶时间由下午2点半至6点半,喔~放工都赶得切食㖞🤭🤭🌟 自选米线如果想试多啲𩠌既话不妨拣自选米线🤭汤底由$20起、𩠌菜分别系$8、$9同$12😝今次拣左麻辣汤底($30),辣度由微辣至特辣可以选择~配菜包括炸酱、酸菜、芽菜、香葱、芫荽同花生;拣左小辣,味道麻香带点辛辣,如果钟意食辣啲不妨再加辣喔😆面底除左有常见既米线、薯粉、油面外,仲有准山面同生菜底拣😉不过今次我地就拣左米线啦😆佢地啲米线都几滑溜嫁。𩠌菜就有钱就是任性🤑拣左鱼皮饺、牛腩、猪耳、牛肚同肥牛🤣连个碗都巨型左🙂下午茶套餐本身包埋热饮,我地加左$11点特饮恐龙华田,上面系满满既阿华田粉呢🌟 自选两配菜套餐 $38 (下午茶套餐)下午茶餐可以自选两配菜×面,今次拣左鸡肉、木耳丝配薯粉~仲有沙嗲汤底(+$2)🤪一黎到就见到满满既薯粉🤣份量好多㖞;而且好弹牙😙加埋啲汤底真系好夹😄沙嗲汤底有微微既咖喱同椰香味道,加埋少少辛香,点左小辣唔算太辣,主要都系食个香味~配料有芽菜、酸菜、花生等,加埋一齐口感几丰富。特饮凉粉红豆粉劲正啰~😝杯红豆冰加左好多蜜红豆同凉粉系
🌟 自选米线
🌟 自选两配菜套餐 $38 (下午茶套餐)
下午茶餐可以自选两配菜×面,今次拣左鸡肉、木耳丝配薯粉~仲有沙嗲汤底(+$2)🤪一黎到就见到满满既薯粉🤣份量好多㖞;而且好弹牙😙加埋啲汤底真系好夹😄沙嗲汤底有微微既咖喱同椰香味道,加埋少少辛香,点左小辣唔算太辣,主要都系食个香味~配料有芽菜、酸菜、花生等,加埋一齐口感几丰富。特饮凉粉红豆粉劲正啰~😝杯红豆冰加左好多蜜红豆同凉粉系入面,好满足🤣
🌟 葱花碎牛蛋三文治 $32 (下午茶套餐)
估唔到除左米线,佢地啲三文治餐一样咁吸引😚搽上牛油再烘既多士口感香脆、食落又有牛油香😋~中间既葱花碎牛煎蛋够厚身😍几足料㖞~每啖都食到煎蛋同碎牛肉☺而且调味岩岩好,咸香滋味🤤