2024-10-04
放假去葵广扫街就最开心😆去到2楼嘅美食区,间间虽然系小店,但系隐藏高手云集😎之前食过Bunny Churro呢间西班牙炸油条配gelato觉得好正,于是去开葵广就再次encore。佢哋一反传统,话俾人知原来看似油腻嘅churro都可以咁松化不油腻,亦都唔止可以配朱古力酱,亦可以配gelato🍨拼出千变万化嘅口味。店家好贴心,配油纸可以包住churro食,就唔使整污糟手🥰🍨意式雪糕+西班牙油条(茉莉毛尖、黑朱古力酱)$60Churro做得唔好可能会好油腻或者好干,呢度就做得好好👍🏻松化之余带少许空气感,食落感觉唔会油腻,毫无负担感😋😋酱汁可以选黑朱古力酱、海盐焦糖酱、杂莓果酱呢三款自家制酱汁,或者黑糖、甚至辣芝士酱都有,好有特色👏🏻朱古力酱用上85%Valrhona黑朱古力,唔会太甜。雪糕系清新啲嘅茉莉毛尖,质感好软滑,味道非常清香,点churro食估唔到咁夹,就咁食gelato亦都好满足🥰推介指数(10分为满分):8分
🍨意式雪糕+西班牙油条(茉莉毛尖、黑朱古力酱)$60
推介指数(10分为满分):8分