2022-05-26
话说有留意开我地 都知我早两日远径大西北#惩罚 @bananaboyhk 失败而回😢😢点知朋友仔话我知「佢地葵广开咗分店㖞」今日决定去满足返我嘅 #香蕉pancake 欲望🤤首先 要搅清楚一样野‼️此 #蕉积妹 不同彼 #香蕉仔 今日落order时问店员哥哥「你地同元朗果间有冇关系架?」哥哥仔真系 #诚实话 「冇架」👍🏻欣赏佢嘅坦白 冇借机抽水所以各位朋友仔 同foodie 都冇再混淆咗啦😉不过绝对可以放心 两间都咁💛 @chiuchikmui 已经加入咗 @mee_punishc 讲返食物先~#香蕉煎饼 配 #榛子酱 $36由于 #即叫即整 所以大约要等10-15分钟#强烈建议 即场食埋 (事关我外卖 相隔左5分钟先食 都已经唔系热辣辣🥺)薄薄嘅煎蛋饼包著香蕉馅 然后系面加上先选酱 四拣一最后再系个面画上炼奶 就完成啦~蛋饼本身脆唔脆就唔知😅因为外卖冻咗🥺不过榛子酱贪心的我会想多啲个香蕉馅好香香蕉味 如果个蛋饼够脆 就做到外脆内软炼奶唔会好多 搅到盖个第二主角榛子酱利申:元朗𠮶间暂时未食过 对比昔日系Bangkok 扫街嘅香蕉pancake🤔🤔相似度有70分啦~============
#惩罚 @bananaboyhk 失败而回😢😢
点知朋友仔话我知「佢地葵广开咗分店㖞」
今日决定去满足返我嘅 #香蕉pancake 欲望🤤
首先 要搅清楚一样野‼️
此 #蕉积妹 不同彼 #香蕉仔
今日落order时问店员哥哥「你地同元朗果间有冇关系架?」
哥哥仔真系 #诚实话 「冇架」👍🏻
欣赏佢嘅坦白 冇借机抽水
所以各位朋友仔 同foodie 都冇再混淆咗啦😉
讲返食物先~
#香蕉煎饼 配 #榛子酱 $36
香蕉煎饼配榛子酱
由于 #即叫即整 所以大约要等10-15分钟
#强烈建议 即场食埋
(事关我外卖 相隔左5分钟先食 都已经唔系热辣辣🥺)
薄薄嘅煎蛋饼包著香蕉馅 然后系面加上先选酱 四拣一
最后再系个面画上炼奶 就完成啦~
香蕉煎饼配榛子酱
蛋饼本身脆唔脆就唔知😅因为外卖冻咗🥺
不过榛子酱贪心的我会想多啲
个香蕉馅好香香蕉味 如果个蛋饼够脆 就做到外脆内软
炼奶唔会好多 搅到盖个第二主角榛子酱
=====================
#惩罚 #黄色经济圈 #惩罚黄色小店 #yellowkwaifong #yellow葵芳 #yellow葵广 #yellow扫街 #yellow甜品 #惩罚mee #惩罚mee商户 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互赞 #nofilter